Neviem, čo čítaš

Neviem, čo čítaš

Cestopisy, detektívky, detské knihy, literatúra faktu, romány...

Vo vašej rodine, alebo v okolí poznáte knihomoľa. Blížia sa jeho meniny, narodeniny, chcete ho potešiť na Vianoce. Prechádzate sa okolo pultov plných kníh v kníhkupectvách, čítate knižné tipy od blogerov, hľadáte inšpirácie na webe a stále ste nič nevybrali. V mysli sa vám prehráva neustály monológ, podozrenie, že túto knihu už má dávno v knižnici, alebo si ju práve ide kúpiť.

,,Na 90% poteší každého knihomoľa nová kniha, či už je to jeho žáner, alebo dočíta knihu do konca to je už 10% tajomstvo."
V nasledujúcich riadkoch vám prestavím knižné darčeky pre milovníkov kníh. Nebudú to knihy, ale maličkosti, ktoré potešia každého.
Darčeková poukážka=rekreácia do sveta príbehov
Kamenné a webové kníhkupectvá ponúkajú rôzne cenové darčekové poukážky. Stačí si len vybrať: Artforum, Martinus, Preškoly. Panta Rhei ponúka poukážky iba v kamenných predajniach. (za informáciu ďakujem skvelej tereza_zolakova, ktorá je milovníčkou kníh srdcom a dušou v Bardejovskej pobočke PR.)
Veľké plus venujem vydavateľstvám Albatros media a Absynt. Vlastné darčekové poukážky, ktoré využijete priamo na ich e-shope. Na e-shope Albatros media nájdete rôzne výbery kníh- detektívky, trilery, históriu, romány. Na jednej stránke nájdete-Cooboo, Fragment, Lindeni. 
Pre Absynt milovníkov, darček ako stvorený. Doplnia si chýbajúce tituly z edícií - Prekliatí reportéri - Česká edícia, Mimo edície, 100%, Kalligram.

Predplatné časopisov=prehľad z domova aj zo svete
Nečítame len knihy. Čítame aj rôzne magazíny, týždenníky, denníky. Predplatné na mesiac, pol rok, rok. Máte z čoho vyberať. Tipy na kultúrno- knižné časopisy- : Glosolália,HostKapitál, Knižná revue, Rozum, VlnaMódne časopisy: Emma, Eva, Elle, Vogue, ďalšie inšpirácie na press.sk

Viac ako jedna kniha v jednom zariadení
Čítačka kníh sa už pomaly udomácňuje v živote knihomoľa. Amazon Kindle, PocketBook patria medzi najpoužívanejšie značky. Ich praktické využitie je skvelé, niekoľko knižných titulov máte hneď k dispozícií. Predsa jedno malé-veľké riziko tu existuje. Čítačka kníh nemá svoje čaro, ako kniha. Necítite jej vôňu, nemáte s ňou taký kontakt ako s obyčajnou knihou, čo môže pre niekoho znamenať veľký problém. Pred kúpou čítačky sa dopredu informujte, aký má názor na ňu, budúci užívateľ. 


Aby kniha neprechladla...
Aj kniha potrebuje obliecť a to do krásnych obalov aké len existujú (v žiadnom prípade si kniha nezaslúži byť v plastovom obale). Jednoduché obaly, alebo ľudové vzory. Výber je len na vás.
Obal na knihu 
Jednorazové tašky sú out
Farebné pletené tašky s knižným motívom nájdete všade. Veľká výhoda je opakované využitie jednej tašky. Opäť máte z čoho vyberať. Ak chcete darovať originálnu tašku, vytvorte ju vlastným logom, výrokom alebo krásnym nadpisom. 
Rôzne tašky
Atmosféra pri čítaní je dôležitá
Pri čítaní knihy to už tak býva, že si spravíte buď šálku vášho obľúbeného čaju, alebo kávy a zapálite si sviečky. Set krásneho darčekového balenia, ktorý obsahuje hrnček, čaj alebo kávu vždy poteší a k tomu voňavá sviečka. Kombinácia s ktorou nič nepokazíte. 
Stačí obyčajný biely hrnček, fixa na keramiku a tvoríte
Jesenné zátišie
Čo nie je na papieri to neexistuje 
Diáre, poznámkové blogy sú dôležité. Každá jedna kniha obsahuje myšlienky, ktoré si treba zapísať. Buď kúpite datovaný diár(Doller- je nedatovaný, Motivačný diárThe Žurnál) alebo čistý blog (môže slúžiť ako bullet journalsvoje využitie určite splnia.
Ja používam Doller a Knižný diár 2019
Na akej strane som skončila? 
Záložky. Magnetické alebo papierové (ručne maľované) patria medzi najpraktickejšie darčeky, aké môže čitateľ dostať. Tip na krásne maľované záložky: barb.brandy


 Skladačka aj pre dospelých 
Puzzle nie je len pre deti. Krásne motívy ako napríklad Sixtínska kaplnka až po Mapu Snov. Ideálny darček a nápad ako si spríjemniť víkendy. 

A aké sú vaše ne-knižné tipy na darčeky?


Autor: dannyreads

Komentáre

Obľúbené príspevky